konferenslokal

Konferens om ditt varumärke

Att ta fram ett nytt varumärke eller koncept för en arbetsmetod kan ta tid och ett bra tips är att åka iväg med företaget och i lugn och ro samtala kring framtiden. Här kommer ett kort inlägg om att planera konferens.

Att planera en konferens är en stressig uppgift men valet av var den ska hållas är det viktigaste du kommer att göra. Syftet med konferenser är att samla alla involverade och diskutera viktiga frågor och problem. Att hitta en plats som på alla sätt passar för detta syfte och som kan sätta rätt stämning är den viktigaste sak du kommer att göra i den stressiga processen som uppgiften att planera en konferens utgör.

Att ha konferens i Stockholm är ofta bra då många huvudkontor är belägna i huvudstaden. Havet är nära och att placera konferensen på en ö bidrar till en fridfull miljö och öppnar upp dina kollegor.

Planering

Planering är a och o för en lyckad konferens. Så underskatta inte tiden det tar att anordna, var ute i god tid. Chansen för att dina medarbetare kan är större och även chansen att få den lokal du vill ha. Här är några saker att tänka på när man ska anordna en konferens:

Lokalen

Vad är syftet med just denna konferensen? Vilken typ av miljö kompletterar det syftet? Kanske är det storstadspuls eller som ovan en rofylld helg vid havet. Hur många är ni? Hur stor lokal behöver ni? Vad för typ av aktiviteter har du tänkt dig utöver möten? Det är mycket att fundera på. Det finns konferenstjänster som kan hjälpa dig vid behov.

Förslag: Essinge Konferenscenter

Agendan

Du måste kolla upp hur ni tar er snabbast och smidigast till destinationen. Samlas en stund innan avfärd. Det blir en mjukstart och du kan lite smått presentera huvudpunkterna för helgen. Samtidigt som risken för att de som släntrar in sent helt missar avfärd.

Konferensdagarna bör vara tydligt planerade och så mycket som möjligt följas under helgen. När och vad serveras till mat och fika. Se till att alla har koll på agendan. Håller du er till tiderna och aktiviteterna ger det deltagarna tilliten till dig så att de kan fokusera på innehållet.

Lämna pauser mellan aktiviteterna. Bjud på frukt, mackor eller fika och låt deltagarna gå ut och ta frisk luft. Gärna en längre rast också. Att umgås intensivt i grupp tar på krafterna och liten egentid behöver alla. Men glöm inte att vara noga med tiderna som gäller.

Dokumentation och reflektion

Bara för att konferensen har tagit slut betyder inte det att händelserna och lärdomarna ska glömmas bort. Ha en kamera med under konferensen för att hålla minnen vid liv. Prata med deltagarna, enskilt och i grupp. Reflektera över vad ni har lärt er, om ni nådde era mål och levde upp till förväntningarna. Vad skulle ni kunna förbättra till nästa konferens?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *