Gå en säljutbildning – det har du nytta av

Ska du sälja någonting på nätet? Då krävs det att vara smart. Om du någon gång har köpt något på nätet, eller sökt efter något du var intresserad av att köpa, så vet du att det finns många dåliga annonser där ute.

Om du ska lägga ut en annons på exempelvis blocket eller tradera, som är två stora köp- och säljtjänster på nätet, så är det viktigt att du presenterar objektet du ska sälja rätt. Därför ska du här få en liten säljutbildning.

Det första en potentiell köpare ser är bilden. Är inte bilden bra så blir det svårt att sälja varan. Finns det ingen bild överhuvudtaget kommer det i princip bli omöjligt att sälja den. Det kan gå om objektet är något som alla vet exakt hur det ser ut och där utseende inte alls spelar någon roll. Detta är mycket ovanligt. Ta bilder i bra ljus och gärna mot en vit bakgrund. Att ta bilder utomhus fungerar utmärkt, ljuset är ofta mycket bättre utomhus än inomhus. Ta gärna fler bilder från olika håll och närbilder på detaljer om det finns viktiga sådana.

För att eventuella köpare ska se din annons måste du också göra den attraktiv. Överskriften är det som syns direkt efter bilden. Skrik klart och tydligt vad det är. Är det en bil så skriv märke, modell, färg, årgång och hur många mil den gått. Exempel: Svart Volvo v70, 07:a, 8000 mil. Det är mycket viktigt att du inte stavar fel här, då kommer folk som söker efter det du säljer inte att hitta din annons. Finns det kategorier att placera annonsen i är det bra om du prickar rätt här också.

När du beskriver det du säljer är det viktigt att du inte svamlar på. Var kort och saklig, och skriv bara sådant som är relevant för en eventuell köpare. Var alltid ärlig i annonsen, och skriv om objektet har några skavanker eller andra tråkigheter. Var speciellt noga med detta om det går att lämna omdömen på tjänsten du använder dig av. Annars finns risken att du får ett dåligt omdöme av den besvikne köparen.

Är du snarare ute efter en seriös säljutbildning, och inte sådant här småplock över nätet kan jag inte hjälpa dig. Det finns dock företag som sysslar med precis detta, att utbilda säljare. Säljcoachen har säljutbildningar i flera olika städer. Vill du lära dig praktiska tips och mer djupgående hur man blir en bra säljare tycker jag du ska besöka deras hemsida och leta upp när deras nästa säljutbildning startar. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *